bannerPos

Nærhed vigtig for nordjysk Valtra-forhandler

De tre indehavere af Agrotek, Ole Grøn, Niels Vestergaard og Kristian Laursen glæder sig til igen at køre Valtraerne nord for Limfjorden.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
27-02-2020 06:37
Selvom man godt kunne servicere Vendsyssel fra Hobro, er Agrotek på udsigt efter lokaler, der snarest muligt kan huse en fuld maskinhandel på toppen af Jylland.

- Nej, vi skal nok blive her i Hobro, forsikrer Agroteks direktør Niels Vestergaard, da en af de faste kunder lige skal høre, hvad det er for noget med de rygter om, at maskinforhandleren rykker nordpå efter at have fået forhandlingen af Valtra tilbage i Vendsyssel. En forhandling, man tidligere har haft, men som overgik til Hjallerup Maskinforretning for tre år siden.

Den nye forhandling er et led i Agco’s beslutning om at splitte sine mærker, Valtra, Fendt og Massey mellem tre forhandlere. Det betyder, at Hjallerup Maskinforretning beholder Massey Ferguson i det nordjyske, men pr. 1. marts afgiver Valtra til Agrotek og Fendt til TBS.

Mens Agroteks hovedsæde fortsat vil ligge i Hobro, er Niels Vestergaard og kompagni dog i fuld gang med at lede efter en egnet bygning til en ny Vendsyssel-afdeling. For en ekstra service-bil og det nuværende udstillingslokale i Hjørring kan ikke gøre det, fastslår han.

- I princippet kunne vi godt klare det hele fra Hobro, men vi skal have både udstilling og værksted deroppe, for nærhed er vigtig for os, i forhold til vores kunder. Derfor skal vi have en fuld maskinhandel, der også byder på de samme arrangementer som i Hobro; temaaftener, åbent hus og den slags ting, fastslår direktøren. Vi håber at få en fast bemanding på fem-seks mand i den nye afdeling – heraf formentlig et par stykker fra TBS, der skal have mulighed for at yde service på Fendt fra samme adresse.

35 års erfaring

Niels Vestergaard ser beslutningen om at splitte mærkerne op, som den bedste løsning for alle parter. En løsning, der giver mulighed for at fokusere 100 procent på det, man er eksperter i.

- Og vi har altså 35 års erfaring med Valtra i både salg-, lager- og værkstedsafdelingen. Så vi glæder os rigtig meget til igen at kunne vise Valtra frem på blandt andet Hjørring Dyrskue, fortæller direktøren, der også glæder sig til at give forretningens øvrige mærker endnu mere plads, når man har fundet de rigtige bygninger til den nye nordjyske afdeling.

- Vi tager alle vores brands med, og glæder os til at komme endnu bredere ud med vores sortiment, siger Niels Vestergaard, der snart håber at have fundet den rette lokation.

- Vi skal gerne have fundet noget hurtigst muligt. Nybyggeri har været bragt på banen, som en mulighed, men så vil der som minimum gå et år inden vi er i gang. Det ville være en skam – især fordi, jeg er overbevist om, at der allerede findes egnede bygninger, vurderer Niels Vestergaard, der kigger i området mellem Brønderslev, Hjørring, Vrå og Østervrå.

Ét Agrotek

Med et område, der nu strækker sig fra Randers i syd, over Thy i vest og nu altså også Vendsyssel, føler Niels Vestergaard, at Agrotek har fået masser af solid grund under fødderne.

- Det her er en fremtidssikring af Agrotek. Vi er klar til at blive etableret i Nordjylland og jeg er også overbevist om, at der bliver mere ro på i forhold til Valtra-forhandlingen i Nordjylland efter nogle år, hvor den har skiftet hænder lidt for mange gange. Men vi er også klar over, at det bliver en stor opgave og vi går ydmygt til den, fortæller han.

- Den vigtigste faktor i det her, bliver mandskabet, så vi håber, at der går montører, salgsfolk og lagerfolk rundt, der synes, at det her lyder som et spændende projekt, siger direktøren. Den vigtigste opgave er at etablere en ny afdeling, der hænger sammen med hovedsædet i Hobro.

- Vi vil gøre meget ud af, at det bliver ét Agrotek. Det må aldrig blive »dem og os«. Det er den samme forretning – bare tættere på nordjyderne, fastslår han.

- Det her er en fremtidssikring af Agrotek. Vi er klar til at blive etableret i Nordjylland og jeg er også overbevist om, at der bliver mere ro på i forhold til Valtra-forhandlingen i Nordjylland efter nogle år, hvor den har skiftet hænder lidt for mange gange. Men vi er også klar over, at det bliver en stor opgave og vi går ydmygt til den.

Niels Vestergaard, direktør hos Agrotek

0

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl

Formand: - Vi skal producere mere klimaneutralt

Klimaet var overskriften for formand Niels Jørgen Thomsen, da han aflagde beretning på generalforsamlingen i Østjydsk Familielandbrug, der blev holdt hos Velas i Søften

Sikker og præcis fjernelse af ukrudt med ny græsklinge

Den nye græsklinge RG-KM fra STIHL gør det nemt at fjerne ukrudt fra såvel grusgange og flisebelægninger som fortove og asfalt. Med græsklingens unikke design, hvor knivpladerne bevæger sig frem og tilbage ligesom på en hækkeklipper, er risikoen for stenkast minimal – hvilket betyder, at RG-KM også er et optimalt værktøj i bymiljøet.

Velas Byg ansætter ny arkitekt – opruster på lovliggørelser

Byggeafdelingen i Velas har ansat endnu en erfaren arkitekt, som skal hjælpe landmændene med alt fra boligtegninger til lovliggørelser.

Grænselukning lukker både ude og inde

Både Danmark og Tyskland har som bekendt valgt at lukke grænsen mellem de to lande på grund af corona-virussen – det giver udfordringer – også i landbruget

De unge skal etablere deres eget

Unge landmænd har brug for at skabe deres eget netværk i branchen, og de får nu hjælp fra den lokale landboforening, som har etableret en ungegruppe. Det har vist sig at være en succes.

Styrket SLF runder et skarpt hjørne

Der blev kigget både politisk fremad og historisk tilbage, da SLF markerede sit 20 års jubilæum ved dette års generalforsamling, der blev holdt på Agerskov Kro.

Klar til Agromek 2021

Mange virksomheder har allerede meldt sig klar til at udstille på næste års Agromek-messe i Herning.

Efterafgrøder knækker ikke kurven

Der var kritik af flere ministre og ikke mindst Aarhus Universitet fra formand Mogens Dall, da LandboSyd holdt generalforsamling i Gråsten. Ikke mindst efterafgrødekravet fik en hård medfart af landboformanden

Nye skærpede regler ved byggeansøgninger

Brug af certificerede brandrådgivere og statikere ved ansøgning om byggetilladelse kan medføre udfordringer, påpeger bygningsrådgiver.
Side 1 af 58 (1143 artikler)Prev1234567565758Next