bannerPos

Traktorsucces handler om personlige relationer

Anders Korsgaard, (tv), og Hans Davidsen, der er 7. generation i Boi Davidsen Maskinforretning.

John Ankersen

Journalist
08-05-2019 06:54
Med en markedsandel på over 30 procent i 2018 for Claas-traktorer har Boi Davidsen Maskinforretning i Bredebro godt fat i de sønderjyske traktorkunder. Mærket har været en del af den 200 år gamle maskinforretning siden 1958, og det gode samarbejde med den tyske producent, gjorde det ikke svært at beslutte, at Claas-traktorer skulle være en del af programmet tilbage i 2006. Det har vist sig at være en succes.

Egnene omkring Bredebro består primært af kvægproduktion og er derfor også den primære kundegruppe for Hans Davidsen og hans forretning.
-  Vi beskæftiger os primært med mælkeproducenter, og det er faktisk dem, vores forretning er bygget op omkring”, fortæller Hans Davidsen, som er 7. generation i maskinforretningen og tilføjer, at de også har del svinebedrifter og planteavler i kundekredsen.
Selvom bedrifterne er blevet lidt større, og der er blevet færre af dem gennem de sidste mange år, sætter Hans Davidsen stadig ligeså meget pris på dem. ”Vi giver dem tillid og respekt, og vi lægger vægt på det personlige forhold, som gør, at kunden kommer igen”, fortæller Hans og understreger, at for ham er det vigtigt at kunne se kunderne i øjnene, når de har handlet.

Føler sig som en del
af Claas-familien

Siden 1958 har maskinforretningen i Bredebro handlet med Claas. Dengang var det primært mejetærskere, men i dag er det hele mærkets produktprogram, som maskinforretningen forhandler.
- Claas har altid været et godt produkt i vores virksomhed. Det er et familieforetagende i Tyskland, som vi har tillid og gode relationer til, og vi betragter nærmest os selv som en del af familien, fortæller Hans Davidsen.
Derfor var det ikke en svær beslutning, da han i 2006 skulle beslutte om de dengang nye Claas-traktorer skulle være en del af programmet:
-  Vi havde ikke svært ved at tage beslutningen, da vores forhold til Claas var så godt. Siden har vi haft stor succes med traktorerne – der bliver taget godt imod dem, de kører godt, der er stor tilfredshed og de er nemme at servicere”.

Personlige relationer er vigtigst
Den store succes med traktorer skyldes først og fremmest et godt produkt, men for Hans Davidsen er der ingen tvivl om, at den personlige relation vejer tungt, når der skal handles.
- Vi lægger vægt på tillid og gensidig respekt. Derfor har vi også en stabil kundekreds, som vi har haft gennem mange år. Vi lægger vægt på, at kunderne kan komme i kontakt med os, selvom det er aften eller weekend. Når der er køer, skal de fodres, og er der brug for os, står vi klar, forsikrer Hans Davidsen og fortsætter:
-  Det er det personlige forhold her, der har været en stor del af, at det går godt med Claas-traktorer.
På værkstedet opleves der også en positiv holdning til de lysegrønne traktorer.
- Kunderne er generelt tilfredse med traktorerne. Der er ikke meget bøvl med dem. De er hurtige at sætte sig ind i og nemme at finde ud af. Generelt har vi næsten ingen reklamationer på de nye traktorer, fortæller montør Anders Korsgaard og fortsætter på beskedent sønderjysk:
- Hvis man køber en Claas-traktor, får man et godt produkt. I forhold til andre mærker får man en god traktor, med godt udstyr og til rimelige penge.
Maskinforretningen ligger i et forholdsvist lille område, da grænsen til Tyskland giver en naturlig grænse mod syd og havet en grænse mod vest. Derfor er kunderne primært lokale, og det er Hans Davidsen godt tilfreds med:
- Det er sådan, jeg bedst kan lide det. Jeg kan godt lide at have det nære forhold til kunderne, og det får man lettere når de er tæt på, selvom vi nu også har gode kunder længere væk”.

Solgte første mejetærsker som 6-årig
Hans Davidsen har siden barnsben været en del af maskinforretningen. Allerede som 6-årig var han med til en handel, hvor hans far solgte den første selvkørende mejetærsker, en 8,5 fods Matador.
-  Det var en SF mejetærsker i sølvgrå med sækkestand på toppen og 6 cylindere Austin benzinmotor”, fortæller Hans Davidsen.
I 70erne startede forretningen et glidende generationsskifte, hvor Hans Davidsen overtog forretningen efter sin far, som dog stadig deltog med arbejde i forretningen, frem til en alder af 88 år.
- Det har altid ligget i kortene, at jeg skulle overtage forretningen. Efter skoletid tog jeg direkte hjem på værkstedet, fortæller Hans Davidsen, der på nær to år, har været i forretningen hele set liv. I dag har han tre svende på værkstedet, to mand på lageret og konen Aase på kontoret og ham selv lidt alle steder.
-  Jeg kan godt lide vores størrelse for på den måde har jeg føling med tingene, og jeg har en finger med i spillet over det hele, griner Hans Davidsen.

47 jyske fåreavlere besøgte Skotland

Foreningen Sydvestjyske Fåreavlere havde forleden arrangeret en tur til Skotland for deres medlemmer.

Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

TBS udvider sin Fendt-forhandling

TBS Maskinpower overtager aktiemajoriteten i østjyske Askildrup Agro

Interesserede leverandører inviteres til møde om biogasanlæg

Nature Energy og BioenergiSyd har fået tilladelse til at opføre to nye biogasanlæg i Sønderborg – et i Glansager på Als og et nær Kværs. Derfor inviterer BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd til et møde for interesserede leverandører den 12. juli kl. 10.

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.

Hjælp de vilde bier med vandhuller og højt græs

Vilde bier mangler føde, levesteder og trues af sprøjtegifte. Alle kan lige nu hjælpe bierne ved at stille vand frem, lade græsset gro og købe økologiske varer. Sådan lyder det fra et projekt i Økologisk Landsforening, der vil have flere vilde vinger og mere natur i agerlandet.

Debat: Regulering på baggrund af virkeligheden

Af Alfred Tværsig Olesen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld,

Pas på likviditeten selvom prisen stiger

Gevinsten fra den stigende notering skal i høj grad lægges til side og bruges på et finansielt beredskab, lyder meldingen fra driftsøkonom i LMO.
Side 1 af 44 (880 artikler)Prev1234567424344Next