bannerPos

Traktorsucces handler om personlige relationer

Anders Korsgaard, (tv), og Hans Davidsen, der er 7. generation i Boi Davidsen Maskinforretning.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
08-05-2019 06:54
Med en markedsandel på over 30 procent i 2018 for Claas-traktorer har Boi Davidsen Maskinforretning i Bredebro godt fat i de sønderjyske traktorkunder. Mærket har været en del af den 200 år gamle maskinforretning siden 1958, og det gode samarbejde med den tyske producent, gjorde det ikke svært at beslutte, at Claas-traktorer skulle være en del af programmet tilbage i 2006. Det har vist sig at være en succes.

Egnene omkring Bredebro består primært af kvægproduktion og er derfor også den primære kundegruppe for Hans Davidsen og hans forretning.
-  Vi beskæftiger os primært med mælkeproducenter, og det er faktisk dem, vores forretning er bygget op omkring”, fortæller Hans Davidsen, som er 7. generation i maskinforretningen og tilføjer, at de også har del svinebedrifter og planteavler i kundekredsen.
Selvom bedrifterne er blevet lidt større, og der er blevet færre af dem gennem de sidste mange år, sætter Hans Davidsen stadig ligeså meget pris på dem. ”Vi giver dem tillid og respekt, og vi lægger vægt på det personlige forhold, som gør, at kunden kommer igen”, fortæller Hans og understreger, at for ham er det vigtigt at kunne se kunderne i øjnene, når de har handlet.

Føler sig som en del
af Claas-familien

Siden 1958 har maskinforretningen i Bredebro handlet med Claas. Dengang var det primært mejetærskere, men i dag er det hele mærkets produktprogram, som maskinforretningen forhandler.
- Claas har altid været et godt produkt i vores virksomhed. Det er et familieforetagende i Tyskland, som vi har tillid og gode relationer til, og vi betragter nærmest os selv som en del af familien, fortæller Hans Davidsen.
Derfor var det ikke en svær beslutning, da han i 2006 skulle beslutte om de dengang nye Claas-traktorer skulle være en del af programmet:
-  Vi havde ikke svært ved at tage beslutningen, da vores forhold til Claas var så godt. Siden har vi haft stor succes med traktorerne – der bliver taget godt imod dem, de kører godt, der er stor tilfredshed og de er nemme at servicere”.

Personlige relationer er vigtigst
Den store succes med traktorer skyldes først og fremmest et godt produkt, men for Hans Davidsen er der ingen tvivl om, at den personlige relation vejer tungt, når der skal handles.
- Vi lægger vægt på tillid og gensidig respekt. Derfor har vi også en stabil kundekreds, som vi har haft gennem mange år. Vi lægger vægt på, at kunderne kan komme i kontakt med os, selvom det er aften eller weekend. Når der er køer, skal de fodres, og er der brug for os, står vi klar, forsikrer Hans Davidsen og fortsætter:
-  Det er det personlige forhold her, der har været en stor del af, at det går godt med Claas-traktorer.
På værkstedet opleves der også en positiv holdning til de lysegrønne traktorer.
- Kunderne er generelt tilfredse med traktorerne. Der er ikke meget bøvl med dem. De er hurtige at sætte sig ind i og nemme at finde ud af. Generelt har vi næsten ingen reklamationer på de nye traktorer, fortæller montør Anders Korsgaard og fortsætter på beskedent sønderjysk:
- Hvis man køber en Claas-traktor, får man et godt produkt. I forhold til andre mærker får man en god traktor, med godt udstyr og til rimelige penge.
Maskinforretningen ligger i et forholdsvist lille område, da grænsen til Tyskland giver en naturlig grænse mod syd og havet en grænse mod vest. Derfor er kunderne primært lokale, og det er Hans Davidsen godt tilfreds med:
- Det er sådan, jeg bedst kan lide det. Jeg kan godt lide at have det nære forhold til kunderne, og det får man lettere når de er tæt på, selvom vi nu også har gode kunder længere væk”.

Solgte første mejetærsker som 6-årig
Hans Davidsen har siden barnsben været en del af maskinforretningen. Allerede som 6-årig var han med til en handel, hvor hans far solgte den første selvkørende mejetærsker, en 8,5 fods Matador.
-  Det var en SF mejetærsker i sølvgrå med sækkestand på toppen og 6 cylindere Austin benzinmotor”, fortæller Hans Davidsen.
I 70erne startede forretningen et glidende generationsskifte, hvor Hans Davidsen overtog forretningen efter sin far, som dog stadig deltog med arbejde i forretningen, frem til en alder af 88 år.
- Det har altid ligget i kortene, at jeg skulle overtage forretningen. Efter skoletid tog jeg direkte hjem på værkstedet, fortæller Hans Davidsen, der på nær to år, har været i forretningen hele set liv. I dag har han tre svende på værkstedet, to mand på lageret og konen Aase på kontoret og ham selv lidt alle steder.
-  Jeg kan godt lide vores størrelse for på den måde har jeg føling med tingene, og jeg har en finger med i spillet over det hele, griner Hans Davidsen.

0

Et omlægningstjek gav et realistisk billede af virkeligheden

Jane Willumsgaard og Søren Noes starter til oktober en omlægning af deres jord på Hjarnø. De er ikke landmænd, men har efter et omlægningstjek besluttet sig for at prøve kræfter med økologiske pluk selv-hindbær og maltbyg til ølproduktion.

Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

Hoff brygger øl på ostevalle

Gundestrup Mejeri og Bryghus har sit eget bryggerikoncept, hvor der brygges øl på valle fra osteproduktionen.

Mejerimand forelskede sig i en gammel dame

Den gamle dame er identisk med Gundestrup Mejeri og Bryggeri, hvor Jørgen Hoff i dag producerer 22 forskellige specialoste og 8 forskellige specialøl.

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

Velfungerende dræn starter med en god projektering

En overordnet og langsigtet drænplan er mange penge værd, men der er mange faktorer, der skal overvejes og undersøges, inden entreprenørmaskinerne for alvor skal i jorden.

Kompost af pileflis nedbringer udledningen af næringsstoffer fra marken

Et EU-støttet forsøgsprojekt vil i år vise i hvilket omfang, kompost af pileflis kan nedbringe økologernes behov for at køre staldgødning ud.

Flis er for godt til at brænde af

Ny Vraa Bioenergi er stoppet med at afsætte pileflis til forbrænding i varmeværker. Brødrene Henrik og Anders Bach jagter en større værdiskabelse i deres produktion.

Vedligeholdelse af vandløb skal tilpasses virkeligheden

Nedbørsmængderne øges år for år, vinterhalvåret druknede i nedbør, og i Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL) frygter man, at problemet med oversvømmede kældre og marker blot vil vende tilbage gang på gang, medmindre vedligeholdelse af vandløbene tilpasses virkeligheden.

Ung iværksætter er ny salgschef hos Semler Agro

Used Equipment Center, der er Semler Agros center for brugte landbrugsmaskiner, fik ved årsskiftet ny salgschef. Valget faldt på den 35-årige Rasmus Thing, der var en del udviklingsteamet bag Used Equipment Center.
Side 1 af 60 (1194 artikler)Prev1234567585960Next