bannerPos

Mærkedage hos Ovethi

Vi arbejder kun med dæk og fælge. Og hvis vi ikke lige har den fælg, der skal bruges, så laver vi den! Det siger Preben Thinggaard (tv) og hans søn, Thomas Thinggaard, henholdsvis nuværende og kommende direktør for Ovethi Dansk Dæk Service. Her ved firmaets hovedafdeling i Gelsted, som markerer en lang række mærkedage med reception og åbent hus på fredag den 21. juni. Foto: Anders Kurt Simonsen

Anders Kurt Simonsen

Freelance
18-06-2019 16:09
A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

Der er lagt op til stor festivitas, som sikkert vil blive husket længe, når en af sværvægterne i den danske dækbranche, Ovethi Dansk Dæk Service, på fredag, den 21. juni klokken 12 til 16, holder reception og åbent hus i et festtelt i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Baggrunden er virksomhedens markering af en lang række mærkedage: Den nuværende medejer og direktør Preben Thinggaards 60-års jubilæum og 75-års fødselsdag i januar i år.

Hans søn, medejer, salgschef for person- og varevognsdæk og direktør i nogle af firmaets selskaber, Thomas Thinggaards 20-års jubilæum og 40-års fødselsdag i august.

Ny direktør

Det er i år 65 år siden, at Preben Thinggaards far, Ove Sørensen, startede med at køre rundt til landmænd og sælge dæk.

Og endelig – helt aktuelt – bliver Thomas Thinggaard i forbindelse med receptionen på fredag udnævnt til administrerende direktør for Ovethi Dansk Dæk Service.

Preben Thinggaard vil stadig være beskæftiget i firmaet. Og han har for nogle år siden taget hul på fremtiden ved at ændre ejerforholdet, så han selv, sønnen Thomas og datteren Marlene i dag ejer hver en tredjedel af firmaet.

Udvikling

- Samfundet er anderledes i dag, end da jeg startede i firmaet for 20 år siden. Men vi er i gang, fastslår Thomas. Meget handel foregår i dag på nettet, og det bliver mere fremover.

- Men det er stadig vigtigt, at sælgerne kommer ud og snakker med kunderne. Vores firma har tre segmenter, når det gælder dæk og fælge: Lastvogne, landbrugsvogne og -maskiner samt personvogne. Der er forskel på de enkelte segmenter. For eksempel vil lastvognsdæk-kunder gerne have besøg af sælgerne, mens andre måske er mere til nethandel.

- Strategien er fortsat den samme: Hvis vi får et godt tilbud, siger vi tak. Målsætningen er ikke at blive større. Men vi vil stadig gerne have folk, der vil og kan klare de forskellige arbejdssituationer.

Ærlighed

Både far og søn har en sportslig indstilling til tingene.

- Vi kan godt sige nej, hvis det er det fornuftigste, påpeger Preben. Og vi har en intention om at fortsætte i samme ånd: Ærlighed overfor både kunder og leverandører.

- Vi står for det, vi kan. Vi arbejder kun med dæk og fælge. Og hvis vi ikke lige har den fælg, der skal bruges, så laver vi den!

- I øvrigt er vi netop i gang med at bygge en 1.500 kvadratmeter stor afdeling i Kolding.

Landbrug

Thomas understreger, at landbruget er et vigtigt område for Ovethi: Bedrifterne bliver større. Og traktorer, hjul og dæk bliver større.

- Jeg håber, at landmændene får et par gode år nu. Det trænger de til. De har haft det svært i nogle år, og det har de ikke fortjent.

Ovethi handler blandt andet også med mange af de danske landmænd, der har etableret sig i Østeuropa. Og mange af dem ønsker specialløsninger.

- Derfor er det vigtigt, at der kommer en sælger ud og ser og får snakket om, hvilke behov de har. De fælge, landmændene køber hos os – også dem, vi laver – maler vi, så de kan få dem i den farve, de vil have.

Netværk

- Vi lægger vægt på at levere et ordentligt produkt, siger Preben. Vi har døgnvagt, og det er vigtigt, at vi kan lave det hurtigt – så kunderne kan komme ud at køre igen. Vi har altid været specialister. Og i den forbindelse er medarbejderne vores vigtigste ansigt udadtil.

Ovethi Dansk Dæk Service har totalt 75 medarbejdere, heraf cirka 25 i hovedafdelingen i Gelsted.

- Vi har 12 afdelinger i alt: en på Sjælland, tre på Fyn og otte i Jylland. Desuden har vi samarbejde med mange kolleger – og aftaler om breakdown-service rundt i Europa. Desuden møder Thomas mange folk på messer verden over. Han har et verdensomspændende netværk.

Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

TBS udvider sin Fendt-forhandling

TBS Maskinpower overtager aktiemajoriteten i østjyske Askildrup Agro

Interesserede leverandører inviteres til møde om biogasanlæg

Nature Energy og BioenergiSyd har fået tilladelse til at opføre to nye biogasanlæg i Sønderborg – et i Glansager på Als og et nær Kværs. Derfor inviterer BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd til et møde for interesserede leverandører den 12. juli kl. 10.

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.

Hjælp de vilde bier med vandhuller og højt græs

Vilde bier mangler føde, levesteder og trues af sprøjtegifte. Alle kan lige nu hjælpe bierne ved at stille vand frem, lade græsset gro og købe økologiske varer. Sådan lyder det fra et projekt i Økologisk Landsforening, der vil have flere vilde vinger og mere natur i agerlandet.

Debat: Regulering på baggrund af virkeligheden

Af Alfred Tværsig Olesen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld,

Pas på likviditeten selvom prisen stiger

Gevinsten fra den stigende notering skal i høj grad lægges til side og bruges på et finansielt beredskab, lyder meldingen fra driftsøkonom i LMO.

Lisbeth uddanner sig til naturtjekker

Landmænd, der vil skabe mere natur, kan få styr på ejendommens naturværdi og lægge planer for forbedringer.
Side 1 af 44 (879 artikler)Prev1234567424344Next