bannerPos

Stor interesse for fleksible kalvehytter

Arne Nielsen er indehaver af Arnes Smedie i Gadbjerg, hvor der produceres en bred vifte af artikler til landbruget.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
17-09-2020 09:54
Hos Arnes Smedie i Gadbjerg ved Vejle, har man udviklet og producerer sine helt egne typer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet. Og både interessen og efterspørgslen er stor – både blandt professionelle som hobby- og deltidslandbrug.

KALVEHYTTER Det skal være enkelt og brugervenligt – og ikke mindst godt for dyrene at være i. Hos Arnes Smedie i Gadbjerg ved Vejle, har man selv udviklet, samt producerer og sælger sine egne typer kalveskure og hytter, samt udebokse, der er blevet populære – både blandt større kalveproducenter som hos mindre hobby- og deltidslandbrug med kalve.

Mange kender de traditionelle kalvehytter, men den nye type fra Arnes Smedie adskiller sig markant – både i udseende og funktionalitet. Et af de første eksemplarer er opført i Sønderjylland.

Kalveskuret er på 5 x 60 meter, og har 15 rum på hver 5 x 4 meter og med kalve-fanggitre i front. Taget er stålplader med antidug. Der er en låge imellem hver rum og en dør bagud hvor der med tiden skal laves en gårdhave til kalvene. Der er ligeledes lavet til drikkekopper mellem hver rum.

Og der er flere fordele ved den nye type:

-  Alle fronter er åbne, så det eksempelvis er let at muge ud, forklarer Arne Nielsen, der indehaver af Arnes Smedie.

Han fremhæver den fordel det giver med at kunne køre en maskine ind under halvtaget på kalveskuret og hurtigt og effektiv vil kunne klare opgaven med at sprede og fordele strøelse og foretage fodring.

Arne Nielsen er overbevist om, at hele kalvesundheden får et løft med den nye kalvehytte-type.

-  Man vil kunne bruge mere tid på kalvene, der vil give lavere kalvedødelighed og spare på dyrlægeudgifterne, lyder vurderingen fra Arne Nielsen.

Læskure lette at samle

Hos Arnes Smedie har man også løsninger til de mindre behov for tag over hovedet til kalve.

Mindre læskure, der let kan samles og opføres – eventuelt og ofte af kunden selv.

Et nemt og solidt »metal-skellet« danner rammen om læskuret, hvor fagene og tagelementerne samles udenpå.

Konstruktionen gør, at læskures let kan adskilles igen – for eksempel i forbindelse med en flytning fra en lokalitet til en anden.

-  Læskurene er populære hos mange hobby- og fritidsfolk. Og de kan ikke samles forkert, forklarer Arne Nielsen. Alt efter ønske kan de leveres samlet og opstillet eller også leveres de som samlesæt med en manual.

Han tilføjer at 80 procent af kunderne ved de mindre læskure, selv sætter dem op.

Se mere på www.arnes-smedie.dk.

0

Energinet vil udbetale højere erstatning til lodsejere

Energinet hæver taksterne for udbetaling af strukturskadeerstatning på Baltic Pipe, efter landbrugsrapport viser, at skaderne bliver større end først forventet.

Reservedelsforhandler med dansk fokus

Det svenske firma Olssons i Ellös, der har specialiseret sig i at sælge reservedele til traktorer og entreprenørmaskiner, har med succes ansat deres første danske mand. Henrik Eskesen har mere end 30 års erfaring fra branchen og nyder at komme rundt til forskellige maskinforretninger- og værksteder for at yde support.

Ny svensk transportvogn med stor kapacitet

Svenske Metsjö lancerer ny transport-markvogn med 46 kubikmeter i kapacitet

Mange fordele ved fodring med frisk græs

MaksiGrass on Tour 2020 giver mulighed for indblik i de mange muligheder og fordele, der er i kvægfodring med frisk græs hos både økologiske som konventionelle bedrifter – i denne og næste uge kan MaksiGrass ses og opleves ved demonstrationer i Højer, Nr. Snede og Skjern.

Landmænd svigter læplantnings-sagen

Lokalt laug i Esbjerg udbetaler en del af formuen, så landmænd kvit og frit kan få deres læhegn udtyndet. Men bag det glade budskab lurer bekymring for fremtiden.

Ny mellemklasse af skovkraner fra Kronos

Den finske maskinproducentproducent Kronos er klar med nyeste versioner af sine skovkraner, der byder på flere optimeringer og forbedringer

Nyt stort biogasanlæg indviet

Forleden blev Nature Energys nye store biogasanlæg i sønderjyske Glansager officielt indviet. Det skal sende grøn CO2-neutral biogas ud på gasnettet og bidrage til Sønderborg Kommunes grønne omstilling.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program
Side 1 af 72 (1421 artikler)Prev1234567707172Next